Szélmalomharc....

Friss élmények egy toleráns világból...

Volt szerencsénk 3 fantasztikus napot eltölteni - a szélmalmok földjén - a dán HairContrast anyacégünk jóvoltából. Tanulságos volt, több szempontból is.

Azt már eddig is tudtuk, hogy Hollandia a világ egyik legtoleránsabb országa, Ottlétünk alatt végig kedves mosolygós, segítőkész emberekbe botlottunk. Hiába... a jólét, ksimulttá teszi a bőrt, az anyagi biztonság eltünteti a ráncokat és fiatalabbá varázsolja bárki ábrázatát még a legmodernebb Photoshop technikánál is.

Problémák és problémás fejbőr pedig ott is van. Viszont nem a megoldások sokfélesége, vagy a szolgáltatások színvonala jelenti az igazi különbséget, hanem az, hogy odakint sokkal nagyobb az a bizonyos takaró, amiben nyújtózkodhatnak. Már ez a tény önmagában bosszankodásra adhatott volna okot számunkra, ám nem ez volt a valódi igazságtalanság amivel találkoztunk.

Volt ugyanis egy másik vetülete is a dolognak, amivel szembesűltünk. A kérdés így hamar megfogalmazódott bennünk. Miért van az, hogy a világ gazdagabb régióiban majdnem mindenre alanyi jogon jár az egészségügyi támogatás? Nézzünk egy konkrétumot: ha például problémás fejbőre van valakinek, simán ki lehet írni receptre bármilyen parókát, vagy fejtetődúsítási terméket, nálunk viszont szigórúan meg van határozva azon termékek listája, amik támogatásban részesűlhetnek!

Persze ne játszuk most el a naívat, minden józan gondolkozású ember tudja erre a választ. Mégis groteszk szitu, hogy ott, ahol amúgy simán megengedhetik maguknak az emberek, hogy akár egy méregdrága paróka árát kicsengessék, megkaphatja rá a támogatást, hazánkban meg az árérzékeny kisnyugdíjas azt kapja ami van. - feltéve, ha akar támogatást rá... 

Dühítő...

Bosszankodhatnék tehát napestig és dúdolhatnám a Tankcsapda legendás refrénjét: -  "nem tehetek róla, itt rakott le az a nyomorúlt gólya" - ,ám ekkor mindig eszembe jut: hogy nincs miért túráztassam magam, hisz van lejjebb is... néhány fejletlenebb szomszédos országunkban még támogatás sincs egyáltalán.

Naezmilyenmár...???

Gyorsan rendezem hát gondolataim... Hamar kitisztul a kép. ..A jövőkép.... Nincs más hátra, mint tovább küzdeni hajritkulással és problémás fejbőrrel rendelkező vendégeinkért. Azokért, akik számítanak ránk, akiknek segíthetünk, hogy hosszú távon jobb és nem utolsó sorban könnyebb legyen.

Ne pedig szélmalomharc...

img_0635.jpg

Mennyei holland ételek, pazar vendéglátás...Nézzék csak a vidám arcokat..:-)

img_0628.jpg

Cégünk dán tulajdonosa is meglátogatott minket. Pózolás holland partnerünk oktatóstúdiója előtt.

img_0697.jpg

Folyik a munka az oktatóstúdióban. 3 nap alatt sokat tanultunk!

 

KÍVÁNCSI VAGY TE IS VADONATÚJ TERMÉKEINKRE? LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK ÉS MI SEGÍTÜNK!

TELEFON: 0620-500-2230

EMAIL: profihaj@gmail.com