Segítség! Nem érzem jól magam a bőrömben!

   Szilvi nem akarta még magát 50 évesnek érezni. Ahogy közelgett a kerek évforduló, úgy érezte egyre jobban, hogy görcsbe rándult a gyomra. Már lelki szemei előtt látta a nagy boci szemeket és az álszent megjegyzéseket: "ez nem a világ vége Szilvia", vagy "jé, pedig nem is látszol annyinak". Mennyire szánalmas!  Ő nagyon is jól tudta az igazságot. Ramatyúl nézek ki, nincs mese! Utálok tükörbe nézni, utálok társaságba menni, még egy kurva társkeresőre sem merek felregisztrálni, mert ha eljön az első randi, úgy menekül majd el előlem a célszemély, mintha puskából lőtték volna ki.

   Na elég az önsajnálatból! Kapd össze magad Szilvi, vagy úgy végzed mint az-az ember, aki ott sem volt. - harsogta magának. A kezdeti dühöt, elszántság követte! Gyors önvizsgálat indul - mormolta:  Mit is akarsz? Jól érezni magam a bőrömben! Mi a bibi? Szar a hajam! Pontosabban nem szar, hanem nincs! Fejtetőn legalább is nem sok! Más? Igazából a többi már könnyen korrigálható, ha ez pipa! Nosza rajta!  Laptop fel, bősz guglizás, indulhat a kulcsszóvadászat... Lássuk csak: "Póthaj", okés, "hajritkulás elfedése" megvan, nyomhatjuk az ENTER-t... Hoppáka! Tparting a HairContrast-tól. Hát ez meg mi? Katt a linkre... na talán egy halvány fény az alagút végén? 

   Így ismertük meg Szilvit. Ő mesélte el mindezt nekünk. Jó adag szarkazmussal és iróniával fűszerezve. Nagy hatással volt ránk! ...és ennek már lassan egy éve! Persze azóta is tartjuk vele a kapcsolatot, hiszen a kiváncsiság folyamatosan ott bújkált bennünk, hogy vajon csak mi jöttünk be neki ennyire, vagy a póthaja is? 

   Jelentjük Szilvi jól van! Azóta regisztrált egy társkeresőre és úgy pörög, mint a ventillátor! A nekünk küldött képekre nem fér rá a mosolya, olyan széles! 

   Szilvi mikor megtudta, hogy róla akarok írni, majdnem elküldött melegebb éghajlatra. "Te teljesen hülye vagy? Miért akarsz emlékeztetni arra, amikor még cefetül voltam?"  - mondta. Igaza volt! Csak úgy engedélyezte ezt az írást, ha nem vele, hanem kedvenc virágával illusztrálom azt. Kívánsága parancs!

   Ha már így esett, a virág mellé odabiggyesztek egy rövid idézetet is, melyet dán anyacégünk, a Nordic HairContrast alapítója fogalmazott meg, rendkívűl találóan:

Ennél jobban ugyanis nem lehet kifejezni a póthaj ápolás lényegét...

a_po_thaj_olyan_mint_a_vira_g.jpg