Nem mind arany, ami fénylik!

Előre bocsájtom, hogy a következő posztban nem feltétlenül szakmai dolgokról írok majd. Ennek rendkívül egyszerű oka van: egy olyan friss impulzus ért, amivel kapcsolatban úgy érzem meg kell osszam a gondolataimat.

Ahhoz, hogy mindig naprakész lehessek az aktuális hajhosszabbítási trendek, szokások terén nem árt figyelemmel kísérni a hasonló oldalak történéseit. Így értelemszerűen betekintést nyertem olyan "szakmai" blogokba is, ahol fodrászok, hajkereskedők és vendégek osztják meg egymással legfrissebb tapasztalataikat véleményüket.

Na most úgy érzem kicsit kifinomultan fogalmaztam..:-)

Aki olvasott már ilyen oldalakat, az tudja miről beszélek. Néhány hajhosszabbítós blog ugyanis nyugodtan pályázhatna a Keresztapa című nagy sikerű maffia film nemhivatalos spoilerére. Ez most nem vicc, komolyan!!!

A "kicsinállak, megtalállak". kifejezések minden elemében kerülik a szakmaiságot, viszont ezáltal totális erődemonstrációt tarthatnak egyes hajas cégek, bizonyítván a tételt: nem pusztán egy jó termék, vagy zseniális marketing képes magasságokba emelni egy vállalkozást. 

Furcsa volt ezeket a kommenteket és megnyilvánulásokat olvasni, mert az én lelki szemeim előtt a fodrász szakma keménysége egyet jelentett a Szomszédok című telenovellából legendássá vált Oli úr habitusával. Lehet, hogy én vagyok ennyire naiv és eddig csak az éjszakai élettel és az uzsorabiznisszel kötöttem össze a keménykedést, de úgy látszik ideje felnőnöm és helyére tenni a dolgokat.

Egy valamit nem értek csak ezzel kapcsolatban.

Eddig úgy gondoltam, hogy aki hajhosszabbítást szeretne, vagy ezzel foglalkozik, az azért teszi, mert jól akar kinézni, illetve széppé akarja tenni vendégeit. Ez egyfajta igényességet is kölcsönöz tehát viselőjének és felhelyezőjének. Akinek igénye van a külső igényességre, annak feltételezem van igénye a belsőre is. Az a kedves vendég, illetve fodrász tehát, aki hajhosszabbítást szeretne és tájékozódási jelleggel ezeket a kommenteket olvassa nem ábrándul vajon ki az egészből? Vagy nézzük a másik oldalát. Mindazok, akik ilyen stílusban nyilvánulnak meg egy szakmai oldalon, nem gondolnak arra, hogy rengeteg leendő potenciális vendég és fodrász partner számára visszatetszést kelthetnek ezek a sorok?

Mi mindenesetre a HairContrast-nál gondosan figyelünk arra, hogy a szakmai színvonalon túl, emberi minőségben is hozzá tudjuk adni azt a pluszt, ami fodrászpartnereink és vendégeink tökéletes megelégedettségéhez kell.

Ennek demonstrálására álljon itt néhány gondolat egy kis videóban budapesti oktatófodrászunktól, Hajdú Andreától.